4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 18
Jau įvertinote šį receptą

Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis

Ledai su persikais
Ledai su persikais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kokybiški vaniliniai ledai yra tikras skanėstas, tačiau, pasitelkus fantaziją, juos galima ir šiek tiek patobulinti. Vasarą, kai yra šviežių uogų ir vaisių, tam verta panaudoti būtent juos. Šįkart tebūnie tai avietės ir abrikosai arba persikai.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 100 ml
  • Cukrus 3 valg. š.
  • Avietės 1 sauja
  • Abrikosai 8 vnt. nulupti ir supjaustyti (tinka ir persikai, tik jų reikės mažiau – 4–5)
  • Ledai 200 ml vanilinių, kelias minutes palaikytų kambario temperatūroje

Kaip gaminti

1. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir cukrų, pakaitinkite, kol cukrus ištirps.

2. Į dubenėlį sudėkite avietes ir užpilkite ant jų maždaug trečdalį gauto sirupo.

3. Į puode likusį sirupą sumeskite abrikosų ar persikų gabalėlius ir pakaitinkite 2–3 min., kol vaisių gabalėliai suminkštės.

4. Leiskite vaisiams ir uogoms sirupe visiškai atvėsti.

5. Nedideliame elektrinio trintuvo inde pirmiausia iki tyrės sutrinkite persikus, tada perdėkite į dubenėlį, tada iki tyrės sutrinkite ir avietes.

6. Į specialias formeles ledams (jei dar tokių neturite, jų yra pirkti nemažoje dalyje prekybos centrų) dėkite truputį aviečių tyrės, tada šaukštą ledų, tada persikų tyrės, vėl ledų. Taip kaitaliodami ingredientus – tyrė-ledai – užpildykite formeles ir įsmeikite medinius pagaliukus. Beje, galite formuoti ledus ir paprastuose plokščiuose indeliuose ar stiklinaitėse.

7. Dėkite į šaldymo kamerą bent valandai, o šiam laikui praėjus, kai tik panorėsite, išimkite ir mėgaukitės!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.