Ingredientai
- Graikiniai riešutai 100 g arba kiti mėgstami
- Migdolai 200 g arba kiti mėgstami
- Cukrus 65 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Vanilė 20 ml vanilės ekstraktas
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapieji
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Imbieras 1 žiupsnelis maltas
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite. Suberkite cukrų, supilkite aliejų. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių.
- Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite druską, pipirus, cinamoną, muskatą ir imbierą. Išmaišykite, kad visi riešutai pasidengtų prieskonių mišiniu.
- Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
- Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita