Ingredientai
- Varškė 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 70 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Aguonos 1 valg. š.
- Citrinos 2 vnt. 1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
- Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
- Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita