Ingredientai
- Cukrus 120 g
- Krakmolas 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kakava 60 g
- Pienas 450 ml
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli tryniai
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanilė 1 arbat. š. ekstraktas
Kaip gaminti
- Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių.
- Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę.
- Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydamos. Kai masės paviršiuje ims formuotis burbulai, sumažinkite karštį iki minimumo, dar pamaišykite maždaug minutę.
- Tada perkoškite ją per sietelį, įmaišykite gabaliukais supjaustytą sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto.
- Uždenkite indą su pudingu maistine plėvele, kad paviršiuje nesusidarytų pluta, ir mažiausiai 3 val. padėkite į šaldytuvą sustingti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita