Ingredientai
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Pienas 350 ml
- Krakmolas 1 valg. š. ir 2 valg. š. braškių masei
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Grietinėlė 200 ml
- Cukrus 30 g ir 6 valg. š. braškių masei
- Druska 1 žiupsnelis
- Braškės 500 g braškių masei
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių braškių masei
Kaip gaminti
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą.
2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje.
3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite krakmolo mišinį, dar kartą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Paruoškite užpilą: uogas, cukrų ir citrinų sultis pakaitinkite ant mažos ugnies (apie 10 min.). Krakmolą išmaišykite su keliais šaukštais šalto virinto vandens, įmaišykite šaukštą braškių masės, tada maišant supilkite į verdančią visą masę ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite, bet neleiskite sustingti.
5. Vanilinį kremą ir braškių masę (kai bus vienodos temperatūros) susluoksniuokite skaidraus stiklo taurėse. Puoškite šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis ir laikykite šaldytuve, kol gerai sustings.
Patarimas. Bet kokį braškių desertą tinka puošti šokoladu: vos juntama uogų rūgštelė ir kartokas šokolado saldumas – puikus derinuys!