Ingredientai
- Kiaušiniai 12 vnt. 6 - lietiniams ir 6 trynių - kremui
- Pienas 1 l 440 ml - lietiniams ir 2 puodelių riebaus - kremui
- Miltai 320 g lietiniams
- Sviestas 7 valg. š. 3 valg. š. ištirpinto - lietiniams ir 3,5 valg. š. - kremui
- Cukrus 1 puodelis 3 valg. š. - lietiniams ir 0,5 puodelio -kremui
- Druska 1 žiupsnelis lietiniams
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š. natūralaus - kremui
- Kukurūzų krakmolas 1 puodelis 1/3
- Uogos:(šviežių - papuošimui) 1 sauja
- Cinamonas 1 žiupsnelis papuošimui
Kaip gaminti
- Pirmiausia išsikepkite lietinius. Visus produktus sudėkite į gilų indą ir iki vientisos masės suplakite elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas).
- Kelias minutes tešlai leiskite pailsėti ir gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po šaukštą tešlos.
- Paskirstykite ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepkite iš abiejų pusių.
- Jei keptuvė nepadengta teflonu ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepkite aliejumi suvilgytu skudurėliu. Blynus atidėkite į šalį.
- Pieną pakaitinkite iki virimo ir nukelkite nuo kaitros.
- Trynius išplakite su vanile, cukrumi ir kukurūzų krakmolu, į mišinį po truputį pilkite ir plakite karštą pieną.
- Gautą masę vėl pastatykite ant viryklės ir maišydami kaitinkite, kol gausite tirštą kremą.
- Įsukite sviestą ir palikite kremą pravėsti.
- Pravėsusiu kremu pertepkite lietinius ir pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tortas sutvirtėtų.
- Apibarstykite cinamonu ir šviežiomis uogomis.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita