Ingredientai
- Citrinos 4 vnt. 2 žaliosios ir 2 geltonos
- Cukrus 1 st. pusė
- Vanduo 2 st.
- Gazuotas mineralinis vanduo: 4 st.
- Vanilinis sirupas: (arba keli lašai vanilės ekstrakto) 40 ml
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.
2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite ir supilkite į ąsotį, sudėkite likusias pjaustytus citrinas. Supilkite gazuotą vandenį, išmaišykite ir tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė