Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 vnt. ankšties sėklų
- Obuoliai 3 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š. pusė arbat. š.
- Cukrus "Demerara": 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.
2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.
3. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.
4. Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“