„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi
Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Išbandykite pyragą, kurio receptu dalinasi Facebook tinklaraščio autorė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltos purios masės.

2. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įmaišome į kiaušinių masę.

3. Sviestą išlydome ir supilame į tešlą.

4. Vanilės ekstraktą sumaišome su grietine ir sudedame į tešlą.

5. Tešlą supilame į riebalais pateptą ir (rekomenduoju) kepimo popieriumi išklotą skardelę.

Taisyklė kepant arbatinius pyragus tėra viena: žema temperatūra.

6. Taigi kepame 150°C temperatūroje valandą. Orkaitės durelių nedarinėjame ir leidžiame pyragui lėtai ir gražiai po truputį iškilti. Jei temperatūra bus aukšta, cukrus tešloje ims karamelizuotis, pyragas iškils per greitai, tikėtina, kad „sprogs“ viršuje suformuodamas griovius, o viduje tešla vis tiek liks neiškepusi... Žodžiu, kantrybės.

  • Dabar ne taisyklė, bet patarimas, kad pyragas išliktų drėgnas netgi po užšaldymo. Sirupas! Tikrai taip, kol pyragas kepa orkaitėje, pasiruošiame sirupą: cukraus dvigubai mažiau negu vandens.
  •  
  • Nuotraukoje matomam pyragui naudojau 100 ml vandens ir 50 g cukraus. Sirupą užverdame ir užpilame ant karšto, iš orkaitės ką tik ištraukto pyrago. Pirmą kartą pamačiusi šefą samčiais tą sirupą bepilstantį (darbe dažniausiai kepame 12 pyragų išsyk) galvojau nu ir nesąmonė, kas gi čia dabar bus. Bet, patikėkit, karštas sirupas akimirksniu susigeria į karštą pyragą, o rezultatas būna puikus.
  • Dar vienas patarimas kepant arbatinius pyragus yra aplieti juos glazūra. Glazūra suteikia išbaigtumo įspūdį, prideda skonio, malonaus traškumo ir atveria plačias duris jūsų fantazijai – juk prie skanios glazūros lengvai prilimpa įvairūs pagražai ir pagardai.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.