Ingredientai
- Makaronai 300 g stambios kriauklės
- Varškė 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės 2 skiltelės - į varškę ir 1 - padažui
- Grietinė 1 valg. š. riebi
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti į varškę ir padažui
- Druska 1 žiupsnelis į varškę ir padažui
- Pomidorai 400 g sunokę - padažui
- Vanduo 1 st. padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. padažui
- Špinatai 2 sauja švieži
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.
3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita