Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 22 vnt. kriauklės
- Varškė 300 g
- Cukrus 2 valg. š. ir padažui 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Grietinė 1 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml padažui riebi
- aguonos padažui 3 valg. š.
- Vyšnių džemas 3 valg. š. padažui uogienė (nebūtina)
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki).
2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu.
3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro. Kriaukles išdėliokite sviestu išteptoje kepimo skardoje, uždenkite folijos lakštu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15minučių.
4. Pasiruoškite padažą: į puodą supilkite grietinėlę, cukrų, aguonas ir išmaišykite. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
5. Skardą su makaronais išimkite iš orkaitės, užpilkite padažu ir dar kelioms minutėms šaukite į orkaitę.
6. Įdarytus makaronus galima valgyti su bet kokia mėgstama uogiene, šviežiomis ar šaldytomis trintomis uogomis, kitokiu padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita