Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. panašaus dydžio saldžiosios raudonosios
- Ryžiai 5 valg. š.
- Parmezano sūris 100 g sutarkuoto
- Kumpis 80 g virto
- Maskarponės sūris 100 g arba kreminės varškės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Paprikas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas.
2. Kepimo indą, kuriame tilps suguldytos paprikos, patepkite aliejumi ir sudėliokite paprikų puseles.
3. Ryžius apvirkite, kol bus beveik išvirę, bet dar kietoki. Supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais.
4. Dubenyje sumaišykite varškę (arba maskarponės sūrį), ryžius, parmezaną (kokį šaukštą pasilikite) ir kumpį, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
5. Gauta mase pripildykite paprikų puseles, pabarstykite likusiu parmezano sūriu.
6. Šaukite kepti į iki 180 g įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol paprikos bus iškepusios, o įdarą dengiantis sūris gražiai išsilydęs ir auksinis. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei