Ingredientai
- Miltai 4 valg. š. praturtinti sėlenėlėmis - apvoliojimui
- Varškė 1 kg
- Cukrus 60 g
- Vanilinis cukrus 20 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 20 ml kepimui
- Grietinė 100 g
- Uogienė: (juodųjų serbentų arba bet kuri kita mėgiama) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
- Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
- Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
- Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 5 min.
- Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita