Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Cukrus 6 valg. š.
- Sviestas 6 valg. š.
- Manai 6 valg. š.
- Pienas 125 ml arba kefyro
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Manų kruopas užpilkite pienu ar kefyru ir 30 min. palikite, kad šiek tiek išbrinktų.
2. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite plakikliu. Sukrėskite varškę, atšildytą sviestą, manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėtusi į varškės masę lengvai išmaišykite.
4. Sukrėskite masę į sviestu išteptą kepimo indą (ar mano atveju – kelis indus „Karvutes“) ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 – 40 min.
P. S. Jei norite mažesnės porcijos, galite visų produktų kiekį padalinti per pusę, bet neverta, nes apkepas išties labai skanus. Galite jį dar pagardinti razinomis ar kitais džiovintais vaisiais.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita