Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Sviestas 100 g
- Razinos 1 st.
- Cukrus 5 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Manai 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.
3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su grietine.
Pagaminsite per 40 minučių (neskaičiuojant manų mirkymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita