Ingredientai
- Manai 100 g
- Pienas 190 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g
- Moliūgai 400 g tyrė
- Varškė 500 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 5 g maltas
- Muskatas 2 g maltas
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 5 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą.
- Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
- Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
- Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
- Tiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita