Ingredientai
- Varškė 500 g
- Manai 7 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 150 ml
- Grietinėlė 450 g 150 neriebios - apkepui ir 300 g 10 proc. riebumo - padažui
- Medus 150 g skysto
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų žievelių
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Krakmolas 1 arbat. š. padažui
- Cukrus 2 valg. š. padažui
- Rabarbarai 3 vnt. lapkočiai - padažui
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.
2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad pravėstų. Įmaišykite kiaušinių trynius, tarkuotas citrinos žieveles, per sietelį pertrintą varškę, skystą medų, galiausiai standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
3. Gautą masę sukrėskite į nepridegantį kepimo indą ir šaukite jį į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.
4. Paruoškite padažą: grietinėlę supilkite į prikaistuvį (50 ml palikite) ir pakaitinkite (neužvirkite!). Likusią šaltą grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Maišydami srovele supilkite į ant ugnies kaistantį pieną.
5. Sudėkite nuluptus, griežinėliais pjaustytus rabarbarus ir virinkite, kol padažas sutirštės. Apliekite juo į serviravimo lėkštes išdėliotus apkepo gabalėlius. Tiekite papuošę kiaušininio likerio skonio ledų rutuliukais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita