Ingredientai
- Varškė 3 vnt.
- Manai 2 valg. š.
- Grietinėlė 1 st. pusė
- Kiaušiniai 6 vnt. 6-7 vnt.
- Miltai 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Razinos 1 st.
- Obuoliai 1 vnt.
- Cukrus 4 valg. š. 4-5 valg.š.
- Sviestas 1 valg. š. skardai patepti
Kaip gaminti
1. Per sietelį pertrinkite varškę. Į varškę supilkite grietinėlę, suberkite dalį miltų, supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai sumaišykite. Tada suberkite likusius miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę supilkite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus. Gautą masę sumaišykite.
2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į skardą dėkite pusę tešlos, ant jos užberkite pusę razinų, tada supilkite likusią tešlą. Apkepo viršų puoškite razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC ir kepkite apie 30 minučių.
Šaltinis: 15min.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita