Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 4 valg. š.
- Ryžiai 500 g virtų
- Varškė 400 g
- Lazdynų riešutai 1 st. 0,5
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Razinos 1 st.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir taip pat įmaišykite į masę.
2. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite su varškės ir ryžių mase.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir gražiai parus (jei viršus kepa per greitai, uždenkite folija). Patiekite su plakta grietinėle.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita