Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Varškė 180 g liesa
- Pienas 100 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š. pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 5 g
Kaip gaminti
- Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
- Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
- Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
- Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)
Recepto autorė Birutė Rimkevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita