Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kefyras 230 g 150 g tešlai ir 80 g įdarui
- Soda 1 arbat. š. tešlai
- Druska 2 arbat. š. 1 šaukštelis tešlai ir 1 šaukštelis įdarui
- Cukrus 4 valg. š. po lygiai tešlai ir įdarui
- Varškė 400 g 9 proc. riebumo; įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Fermentinis sūris 150 g įdarui
Kaip gaminti
1. Pagaminti tešlą: į dubenį išsijoti miltus. Į kefyrą sudėti sodą ir gerai išmaišyti. Tada suberti druską, cukrų ir gerai sumaišius supilti į miltus. Tešla bus lipni. 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ją iškloti tešla, padaryti kraštus, aukštesnius nei formos kraštai (kad būtų galima uždengti šiek tiek įdaro kraštuose).2. Paruošti įdarą: varškę pertrinti per sietelį, supilti kefyrą, suberti druską ir cukrų, įmušti 1 kiaušinį ir kito kiaušinio trynį (baltymą palikti aptepti), išmaišyti iki vientisos masės. Varškės masę supilti ant paruoštos tešlos, užbarstyti stambiai sutarkuotą sūrį. Tešlos kraštais pridengti įdarą. Tešlą pyrago viršuje aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 210°C temperatūros orkaitėje 40–50 minučių.