Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kefyras 230 ml 150 ml tešlai ir 80 ml įdarui
- Soda 1 arbat. š. tešlai
- Druska 2 arbat. š. 1 šaukštelis tešlai ir 1 įdarui
- Cukrus 4 valg. š. po 2 šaukštus tešlai ir įdarui
- Varškė 400 g 9 proc. riebumo; įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Fermentinis sūris 150 g
Kaip gaminti
1. Pagaminti tešlą: į dubenį išsijoti miltus.
2. Į kefyrą sudėti sodą ir gerai išmaišyti. Tada suberti druską, cukrų ir gerai sumaišius supilti į miltus. Tešla bus lipni.
3. 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ją iškloti tešla, padaryti kraštus, aukštesnius nei formos kraštai (kad būtų galima uždengti šiek tiek įdaro kraštuose).
4. Paruošti įdarą: varškę pertrinti per sietelį, supilti kefyrą, suberti druską ir cukrų, įmušti 1 kiaušinį ir kito kiaušinio trynį (baltymą palikti aptepti), išmaišyti iki vientisos masės.
5. Varškės masę supilti ant paruoštos tešlos, užbarstyti stambiai sutarkuotą sūrį. Tešlos kraštais pridengti įdarą. Tešlą pyrago viršuje aptepti kiaušinio baltymu.
6. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių. Galima patiekti ir karštą, ir šaltą.