Ingredientai
- Miltai 360 g tešlai
- Mielės 42 g tešlai
- Pienas 200 ml šilto - tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. 0,5 - tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Varškė 500 g 9 % riebumo - įdarui
- Fetos sūris 250 g įdarui
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. saulėje džiovintų - įdarui
- Pomidorų pasta: (4 -5 saulėje džiovintų - įdarui) 4 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
- Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti.
- Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės.
- Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti.
- Pomidorus su česnakais susmulkinkite.
- Varškę sumaišykite su feta, įmaišykite česnakus, pomidorus, pomidorų pastą, provanso žoleles.
- Tešlą iškočiokite, klokite į formą, sudėkite įdarą ir viską užklokite tešla.
- Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir jame padarykite keletą skylučių šakute.
- Pyragą kepkite ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita