Ingredientai
- Varškė 360 g 280 g tešlai ir 80 g kremui
- Serbentai 120 g šaldytų; tešlai
- Migdolai 180 g 120 g tešlai ir 60 g lazdelių papuošimui
- Miltai 200 g tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Sviestas 200 g kambario temperatūros; tešlai
- Klevų sirupas 320 g 260 g tešlai ir 60 g kremui
- Jogurtas 80 g graikiško; kremui
- Vanilės lazdelė 0,5 vnt. iškrapštytų sėklyčių; kremui
- Medus 50 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių, kepimo funkcija – viršus ir apačia, be ventiliatoriaus. Kepimo skardą ištepame minkštu sviestu. Migdolus sumalame iki labai smulkių trupinių. Varškę pertriname per sietelį.
2. Atskiriame kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius, sviestą ir klevų sirupą dedame į didesnį dubenį. Išplakame baltymus. Išmaišome trynius su sviestu ir klevų sirupu, įmaišome pertrintą varškę. Į trynių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais, įberiame maltus migdolus, išmaišome. Į masę įmaišome išplaktus baltymus, o pabaigoje beriame šaldytus juoduosius serbentus. Masę šaukštu sukrečiame į paruoštą skardą, išsilyginame šaukštu/mentele. Dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 2 valandas.
3. Iškepus leidžiame pravėsti. Tuo metu į keptuvę beriame migdolų lazdeles, apskrudiname. Dedame medų, nukeliame nuo ugnies, gerai išmaišome. Karamelizuotus riešutus verčiame ant kepimo popieriaus lakšto, išskleidžiame vienu sluoksniu. Leidžiame atvėsti.
4. Nedideliame dubenyje sumaišome kremo ingredientus, su smulkintuvu triname iki vientisos masės. Gautą masę šaukštu pilame ant kekso viršaus, leidžiame nubėgti ir į šonus. Apibarstome karamelizuotomis migdolų lazdelėmis. Keksą kepame iš vakaro, o dekoruojame valgymo dieną.