Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Cukrus 6 valg. š.
- Sviestas 6 valg. š.
- Manai 6 valg. š.
- Pienas 125 ml arba pusė stiklinės kefyro
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 100 g konditerinio
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Manų kruopas užpilkite pienu ar kefyru ir palikite 30 min., kad šiek tiek išbrinktų.
2. Kiaušinių trynius suplakite plaktuvu su cukrumi, sudėkite varškę, išsuktą arba atšildytą sviestą, manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir viską gerai ištrinkite.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų. Į masę sudėkite jau išplaktus kiaušinių baltymus, lengvai išmaišykite ir sukrėskite į keksiukų formeles. Kepkite apie 30 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
4. Ant atvėsusių keksiukų užpilkite tirpintą šokoladą.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita