Ingredientai
- Speltų miltai 150 g
- Sviestas 75 g
- Cukrus 160 g
- Varškė 180 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Serbentai 300 g pvz., perpus juodųjų ir raudonųjų
Kaip gaminti
1. Sviestą ir cukrų mikseriu suplakite iki vientisos masės, ten pat gerai įmaišykite varškę. Į gautą masę įmuškite du kiaušinius ir viską darsyk gerai suplakite mikseriu.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir berkite į gautą varškės masę.
3. Nuplaukite uogas ir jas sudėkite į tešlą bei viską kruopščiai, tačiau taip, kad uogos nesusitrintų, išmaišykite.
4. Tešlą dėkite į kepimo formeles, ant keksiukų viršaus dar galite uždėti po keletą vienos ir kitos rūšies serbentų.
5. Keksiukus pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min., kol pastarieji gražiai patamsės ir ims skleisti malonų aromatą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė