Ingredientai
- Maskarponės sūris 250 g
- Kreminė varškė 250 g
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir keli šlakeliai sulčių
- Cukrus 3 valg. š.
- Želatina 10 g
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kakava 1 arbat. š. miltelių - papuošimui
Kaip gaminti
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
- Maskarponę ir kreminę varškę krėskite į gilų dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, vanilinį cukrų, įlašinkite citrinos sulčių ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Palengva pildami plonyte srovele įplakite želatiną. Atskirame inde gerai išplakite atvėsintą grietinėlę.
- Labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite ją į sūrio ir varškės masę.
- Putėsius sukrėskite į dailius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Prieš tiekdama apibarstykite kakavos milteliais.
- Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita