Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Varškė 110 g liesos
- Medus 2 valg. š. 1 arbat. š. - obuoliams ir 1 valg. š. - apliejimui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - nutarkuotos žievelės
- Graikiniai riešutai 1 sauja
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
- Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
- Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.