Ingredientai
- Varškė 250 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Grietinė 4 valg. š. tešlai
- Cukrus 5 g pusė šaukštelio tešlai
- Soda 6 g pusė šaukštelio tešlai
- Faršas 200 g įdarui
- Pievagrybiai 10 vnt. įdarui
- Indelis konservuotų pomidorų savo sultyse (įdarui) 250 g
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji įdarui
- Alyvuogės 10 vnt. be kauliukų įdarui
- Sūris 100 g kelios saujelės tarkuoto brandinto (įdarui)
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Aliejus 2 valg. š. įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinti (pagal skonį įdarui)
- Petražolės 1 arbat. š. lapeliai (pagal skonį įdarui)
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį tešlai ir įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
Kaip gaminti
1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės.
2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio dydžio skritulius.
3. Papriką išvalykite, supjaustykite gabalėliais, alyvuoges supjaustykite griežinėliais.
4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Į svogūnų masę sudėkite smulkintus pievagrybius, šakute maigytą faršą, suberkite paprikas ir alyvuoges, sukrėskite pomidorų tyrę, viską kiek pakaitinkite, galiausiai sudėkite visus prieskonius.
5. Kiekvieną tešlos paplotį aptepkite aliejumi, berkite sūrio, krėskite faršo ir daržovių masės, vėl berkite sūrio.
6. Picą kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Tiekite su petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita