Ingredientai
- Varškė 400 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Pomidorai 3 vnt.
- Kumpis 200 g virto kalakutienos
- Garstyčios 2 valg. š.
- Rikotos sūris 150 g
- Mocarelos sūris 200 g
Kaip gaminti
1. Papriką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, rikotą gerai išsukite su garstyčiomis.
3. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnį druskos, suberkite miltus ir aliejumi suvilgytomis rankomis suminkykite tešlą. Padalykite į tris lygias dalis.
4. Po gabalą tešlos dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštų ir suformuokite plonus papločius. Kiekvieną aptepkite rikotos ir garstyčių mase.
5. Ant viršaus išdėliokite mocarelą, griežinėliais pjaustytą kumpį, pomidorus ir paprikas. Kepkite apie 20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų