Ingredientai
- Varškė 550 g
- Sūris 150 g fermentinio
- Pomidorai 3 vnt.
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovintų
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens.
- Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“).
- Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių.
- Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį.
- Įdėkite druskos, maltos aitriosios paprikos. Išmaišykite.
- Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
- Ištraukite iš vandens česnaką, atsargiai išlukštename iš folijos. Nulupkite.
- Nuluptas česnako skilteles dėkite į indą su varške, sūriu ir prieskoniais. Sutrinkite šakute. Viską dar kartą išmaišykite.
- Varškę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą gilią kepimo formą.
- Viršuje prismaigstykite pjaustytų pomidorų.
- Apibarstykite džiovintais bazilikais, raudonėliais, rozmarinais.
- Kepkite apie 30 minučių.
- Patarimas: kad plokštainis būtų tvirtesnis, ištraukusios jį, 10 min. palaikykite kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustykite.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita