Ingredientai
- Grietinė 3 valg. š. arba jogurto
- Varškė 400 g pertrintos
- Sutirštintas pienas 200 g kondensuotas su cukrumi - 1 indelis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Riešutai 1 st. 0,5 - graikiškų, migdolų arba lazdynų
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kakava 50 g
- Sviestas 200 g
- Cukrus 250 g
- Miltai 250 g
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi.
- Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai.
- Atidėkite 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberkite į paruoštą skardą ir paspauskite ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas.
- Pagrindą kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galite įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio.
- Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
- Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą.
- Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyragas, kelis kartus skanesnis.
Receptą atsiuntė Vilija Š.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita