Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Abrikosai 450 g konservuoti
- Varškė 350 g grūdėtoji
- Cukrus 50 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Krakmolas 30 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bruknių uogienė: 100 g
Kaip gaminti
1. Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
2. Abrikosus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti tarpų). Kepti 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
3. Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir keturiais šaukštais abrikosų sirupo.
4. Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, supilkite varškės masę. Viršų apdėkite abrikosais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę – į viršų.
5 Abrikosų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15–20 minučių. Kai pyragas atvės, galite pabarstyti milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“