Ingredientai
- Varškė 600 g riebios
- Sutirštintas pienas 300 g 1 indelis su cukrumi
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. - sulčių
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Krakmolas 40 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Razinos 1 sauja saujelė
- Moliūgai 600 g moliūgų sluoksniui
- Cukrus 5 valg. š. moliūgų sluoksniui
- Cinamonas 1 arbat. š. moliūgų sluoksniui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotų žievelių - moliūgų sluoksniui
- Gvazdikėliai 2 vnt. moliūgų sluoksniui
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapniųjų - moliūgų sluoksniui
Kaip gaminti
- Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.
- Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis.
- Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su kelis kartus per sietelį pertrinta varške, kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, brendyje mirkytomis razinomis ir iki vientisumo išsukite.
- Šaukštu labai palengva, kad masė taptų puri, įmaišykite su krakmolu išplaktus kiaušinių baltymus.
- Varškės masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite moliūgų gabalėlius.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita