Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 1 st. pusės st.
- Vanilinis cukrus 25 g 1 pakelis
- Manai 1 st.
- Grietinėlė 200 ml 13 proc. riebumo
- Varškė 600 g liesa
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 - 2 arbat. š. žievelių
- Obuoliai 3 vnt. 3 - 4 vnt.
- Džemas 4 valg. š. abrikosų
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.
2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.
3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.
4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.
6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“