Ingredientai
- Varškė 500 g
- Sviestas 50 g tirpinto
- Sausainiai 10 vnt. „Gaidelis“
- Miltai 2 valg. š.
- Cukrus 120 g
- Vanilės ekstraktas 5 ml
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Grietinė 300 ml
- Razinos 150 g
- Cukraus pudra 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Sviestu arba aliejumi ištepkite apvalią kepimo formą, geriausia, su nuimamais kraštais.
3. Elektriniame maišytuve išsukite sausainius arba sutrupinkite juos sandariame plastikiniame maišelyje. Trupinius suberkite į švarų, platų dubenį ir įmaišykite sviestą.
4. Masę sudėkite į kepimo indo dugną, suspauskite trupinius į vieną tolygų blyną, tuomet kepkite jį orkaitėje apie 5 minutes.
5. Kol sausainių pagrindas kepa, gerai išsukite smulkiai pertrintą varškę su miltais, cukrumi, vanile, dviem kiaušiniais, kiaušinio tryniu ir 150 ml grietinės. Maišykite tol, kol masė taps puri. Į visą masę suberkite razinas.
6. Paruoštą varškės mišinį supilkite ant apkepto sausainių pagrindo ir visą pyragą dar kartą pašaukite į orkaitę – šį kartą pusvalandžiui.
7. Kol pyragas kepa, paimkite likusią dalį grietinės ir išsukite ją su cukraus pudra. Masę aptepkite ant pyrago viršaus ir šonų bei dar kartą pašaukite į orkaitę, maždaug 10 minučių.