Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kakava 30 g natūralios kakavos milteliai - tešlai
- Cinamonas 1 arbat. š. maltas - tešlai
- Miltelinis cukrus 250 g 100 g tešlai ir 150 g įdarui
- Sviestas 250 g 150 g tešlai ir 100 g įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 tešlai ir 3 įdarui
- Cukrus 20 g 2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui
- Spanguolės 1 st. šviežios - įdarui
- Kreminė varškė 500 g įdarui
- Grietinėlė 150 ml įdarui
- Kukurūzų krakmolas 3 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.
2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.
3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.
4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.
Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita