Ingredientai
- Varškė 500 g riebi
- Grietinėlė 200 ml
- Cukrus 150 g
- Želatina 35 g
- Sviestas 50 g
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių ir sulčių
- Juodasis šokoladas 125 g tarkuotas
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pusė šaukštelio
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų.
2. Išlydytą sviestą iki vientisos masės išplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės.
3. Varškę pertrinkite per sietelį ir pildama plonyte srovele elektriniu plakikliu įmaišykite į ją cukraus plakinį.
4. Želatiną pakaitinkite, iki užvirs, nukelkite nuo viryklės, kiek ataušinkite, įplakite į varškės masę, tada suberkite šokolado trupinius.
5. Likusią grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į varškę.
6. Paruoštą masę krėskite į riestės formos indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita