Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. supjaustyto kubeliais
- Sviestas 2 valg. š. kepimui
- Špinatai 300 g
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Varškė 400 g birios
- Kietasis sūris 50 g tarkuoto
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlos aptepimui
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Tuomet sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės trigubai. Įberkite šiek tiek muskato riešuto. Palikite atvėsti.
2. Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais. Viską gerai permaišykite.
3. Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 min. Pyragas turi gražiai paruduoti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis