Ingredientai
- Varškė 500 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 8 valg. š.
- Vanilinis cukrus 3 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- Aliejus 1 l spurgoms virti (priklausomai nuo turimo indo, aliejaus kiekis gali būti didesnis ir mažesnis)
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.
2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir išminkykite tešlą.
3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.
4. Iš aliejaus išgriebtas spurgas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, palaukite, kol atvės ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita