Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 100 g
- Varškė 200 g
- Obuoliai 1 vnt. rūgštus
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Miltai 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 puodelis 0,5
- Aliejus 300 ml
Kaip gaminti
1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.
2. Puode įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite spurgas ir leiskite į karštus riebalus. Jos turi laisvai plaukioti nesiekdamos dugno. Išvirus vienai pusei, aliejuje apsiverčia pačios.
3. Išgriebtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite pabarstytas milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė