Ingredientai
- Sausainiai 180 g „Selga“, „Gaidelis“ arba kiti
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Varškė 180 g pusriebė
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Džiovinti abrikosai 50 g
- Razinos 50 g auksinės
- Žemės riešutai 100 g
Kaip gaminti
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
- Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
- Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!