Ingredientai
- Varškė 500 g
- Pienas 150 ml
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 100 g
- Vanilė 1 vnt. pakelis
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Manai 100 g
- Obuoliai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 1 arbat. š. skardai ištepti
Kaip gaminti
1. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.
2. Dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę įmaišome varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusias manų kruopas. Labai gerai išmaišome.
3. Visą šią masę supilame į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau atsegamais kraštais) ir dedame į iki 175 C įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min.
4. Tuo metu paruošiame obuolius: nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis, pjaudami ne iki pat galo.
5. Tokias obuolių puseles su įpjovomis dedame ant tešlos, truputį įspaudžiame ir kepame dar apie 40 min.
6. Iškepusį pyragą atvėsiname ant grotelių ir apibarstome cukraus pudra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai