Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt.
- Paprikos 3 riekės (po tris riekeles raudonosios ir žaliosios paprikos)
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. (reikės pusės)
- Agurkai 1 vnt. (trumpavaisis)
- Jelapenai 5 riekės (marinuoti)
- Kalendros 1 sauja
- Žalioji citrina 1 vnt. (reikės sulčių)
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite visas sėklytes – jų neprireiks. Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiai kubeliais.
- Raudoną ir žalią paprikas, svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais.
- Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas laimo sultis ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite ir patiekite iš karto arba sudėkite į sandarų stiklainėlį ir laikykite, kol prireiks.
Rekomenduoju salsą patiekti iš karto pagaminus, kadangi tuomet visos daržovės išlaiko gražią spalvą ir formą. Šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų. Atkreipkite dėmesį, kad kaip ir pastovėjusios salotos, taip ir salsa pradeda tapti vandeninga – daržovės ima leisti savo sultis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis