„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Vasariška „salsa“ krepšeliuose

Vasariška salsa krepšeliuose
Vasariška salsa krepšeliuose / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • „Egg rolls“ ar panaši tešla (keli lakštai) (krepšeliams): 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. šlakelis krepšeliams ir 2 valg. š. padažui
  • Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį krepšeliams ir salsai bei ¼ arbat. š. - padažui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis po žiupsnelį šviežiai maltų - krepšeliams ir salsai bei ¼ arbat. š. - padažui
  • Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - padažui
  • Mangas 1 vnt. salsai
  • Pomidorai 2 vnt. dideli - salsai
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt. vidutinio dydžio - salsai
  • Česnakai 1 skiltelės salsai
  • Aitrioji paprika 1 vnt. salsai
  • Petražolės 1 sauja šviežių kapotos - salsai

Kaip gaminti

PARUOŠKITE KREPŠELIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo indą. Šlakeliu alyvuogių aliejaus plonai ištepkite visų keksiukų formelių dugną ir šonus.
  2. Įklokite į keksiukų formeles po lakštelį atšildytos tešlos, lengvai paspauskite pirštais, kad įgautų tvirtesnę formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7–10 min., kol tešla taps gražios aukso spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PASIRUOŠKITE PADAŽĄ

  • Visus produktus sudėkite į dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
    Astos Černės nuotr. / Padažas
    Astos Černės nuotr. / Padažas

PARUOŠKITE SALSĄ

  1. Nnulupkite mangą, išimkite kauliuką ir supjautykite nedideliais kubeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, o likusią dalį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite mėlynąjį svogūną. Česnaką sukapokite kuo mažesniais gabalėliais. Perpjaukite per pusę aitriąją papriką, išimkite sėklytes, o likusią dalį smulkiai sukapokite.
  2. Visus produktus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
  3. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 30–50 minučių.
    Astos Černės nuotr. / Salsa
    Astos Černės nuotr. / Salsa

PARUOŠKITE IR PATIEKITE „SALSOS“ KREPŠELIUS

  1. Atvėsusius tešlos krepšelius išimkite iš keksiukų kepimo indo ir išdėliokite lėkštėje ar ant padėklo. Į kiekvieną krepšelį dėkite po šaukštą „salsos“. Apšlakstykite padažu.
  2. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 18 vasariškos „salsos“ krepšelių.

Plačiau skaitykite: Verta išbandyti: vasariška „salsa“ krepšeliuose

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.