Ingredientai
- Šparaginės pupelės 10 vnt. "smidrai" vidutinio dydžio
- Žirniai 75 g šviežių žaliųjų
- Duona 2 riekės rupios
- Pievagrybiai 6 vnt. didokos kepurėlės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Martinis: (sausas) 3 valg. š.
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų lapelių
- Česnakai 1 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnų laiškai 1 sauja keli
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Salotos 4 vnt. lapai
Kaip gaminti
1. Smidrus nuvalykite, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min. Išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Į vandenį, kuriame virė smidrai, suberkite žirnelius ir virkite 2 min.
3. Česnaką sugrūskite, sumaišykite su aliejumi. Mišiniu aptepkite duoną, smidrus, grybų kepurėles ir kepkite ant grotelių (smidrus – 2 min., grybus – 5 min., duoną – kol gražiai apskrus). Viską pagardinkite pipirais.
4. Nedideliame puode įkaitinkite likusį česnakinį aliejų, trumpai pakepinkite svogūnų laiškus. Supilkite martinį ir dar minutę patroškinkite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurtą, suberkite žirnelius, petražoles, supilkite citrinų sultis, jei reikia, pasūdykite. Prieš patiekiant, žirnelių troškinį pašildykite, bet neužvirinkite.
5. Lėkštes išklokite salotų lapais, įdėkite po riekę duonos, ant jos išdėliokite smidrus, ant šių – grybų kepurėles, ant jų sukrėskite žirnelių troškinį.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita