Ingredientai
- Bananai 4 vnt. gerai prinokę; galima dar 1 papildomu papuošti viršų
- Miltai 250 g
- Augalinis pienas 50 ml
- Aliejus 50 ml augalinio
- Rudasis cukrus 100 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Riešutai 1 sauja pasmulkintų; viršui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Sudėkite nuluptus bananus į didelį indą ir sutraiškykite juos šakute. Įmaišykite cukrų, aliejų, augalinį pieną ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite likusius ingredientus.
2. Ištepkite duonos formą aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir pabarstykite riešutų gabalėliais ar padėliokite bananų griežinėlių.
3. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 50–60 minučių, kol centre įsmeigus medinį dantų krapštuką ir jį ištraukus jis bus švarus.
4. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustę riekelėmis mėgaukitės. Galite valgyti vieną arba pusryčiams užsitepti riešutų sviesto. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai