Ingredientai
- Duona 5 riekės mėgstamos
- Pupelės 2 puodelis virtų baltųjų
- Obuoliai 3 vnt.
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Moliūgo sėklos 1 valg. š.
- Druska 0,3 arbat. š. pvz., citrininės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Duoną supjaustykite kubeliais ir berkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skrudinkite duoną 5–10 min., kol taps traški. Ištraukite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.
3. Supjaustykite obuolius kubeliais.
4. Į dubenį berkite duonos kubelius, obuolius, pupeles, druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite.
5. Lėkštėse patiekdami mišrainę užbarstykite sezamo ir moliūgo sėklų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai