Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 3 puodelis pilno grūdo
- Saulėgrąžos 1 puodelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Moliūgo sėklos 0,5 puodelis
- Datulės 200 g natūralių
- Migdolų sviestas 1 puodelis glotnaus
- Vanduo 0,5 puodelis
- Kokosų aliejus 3 valg. š. tirpinto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laispnių temperatūros.
2. Saulėgrąžas ir moliūgų sėklas nuplaukite, kad jos būtų švarios, palaukite, kol nuvarvės vandens perteklius.
3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu dėkite datules, migdolų riešutų sviestą, pilkite vandenį, kokosų aliejų ir suplakite iki vientisos masės.
4. Avižinius dribsnius sumaišykite su saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ir druska. Į gautą mišinį įmaišykite paruoštą kreminę masę. Gerai išmaišykite.
5. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, vienodu sluoksniu klokite ant kepimo kilimėlio ir paskirstykite per visą plotą.
6. Kepkite apie 10 min., tačiau po 5 min. kepimo pamaišykite. Iškepus palaukite, kol pravės ir galima skanauti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai