Ingredientai
- Kokosų pienas 400 ml riebaus
- Agaras 7,5 arbat. š. 4,5 baltam sluoksniui ir 3 braškių sluoksniui
- Braškės 120 g šviežių, sutrintų; braškių sluoksniui
- Rudasis cukrus 3 valg. š. nerafinuoto; braškių sluoksniui
- Vanduo 4 valg. š. braškių sluoksniui
Kaip gaminti
1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.
2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.
Pastabos:
- Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
- Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.
Pagaminkite braškių sluoksnį:
1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.
2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.
3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis